اصلاح طبع افراد با مزاج بلغم در طب سنتی

اصلاح مزاج آدم :

واسه حفظ سلامتی باید در بدن اخلاط رو به تعادل نگه داشت , یعنی واسه نگهداری اونا باید اخلاط ( صفرا، سودا، بلغم ، دم ) رو تقویت کرد . واسه تقویت هر کدوم لازمه غذای مخصوص همون ماده یا خلط رو به بدن رساند. از این رو به این کار (تقویت به عین) می گن.

هر گاه یک یا چند ماده در بدن زیاد شه موجب بروز مریضی می شه . واسه درمان اون مریضی باید اون ماده رو کم کرد و واسه کاهش ماده اضافی باید از ضد اون استفاده کرد . مثلا واسه کاهش گرما (صفرا) باید رطوبت رو بالا برد (از صفرا زدا استفاده کرد) و واسه کاهش سردی و خشکی باید از گرما و رطوبت استفاده کرد ( سودا زدا) .

از این رو به این قانون درمان به ضد و تقویت به عین می گن .

اصلاح طبع افراد بلغم مزاج :

این افراد باید واسه یه مدت از خوردن لبنیات و خوردن ترشی جات و مصرف غذاهای سردی بخش بدون حضور مصلح دوری کنن و بیشتر از غذاهای گرمی بخش مانند : ارده , عسل , شیره انگور یا خرما و یا ارده و خرما استفاده کنن.

هم اینکه به جای چای از نوشیدنیای گرمی بخش , دم کرده دارچین و مقدار کمی زنجبیل استفاده کنن و هنگام خوردن برنج از ادویه جاتی مانند :هل , دارچین و زیره و شید و هم از میوه جات شیرین و رسیده مصرف کنن.

روزانه مقداری نرمش و ورزش بکنن , و یه روز در میان به حموم برن.

از تموم غذاهای گرمی بخش مانند گوشت شتر , گوسفند . کبوتر , سار , بوقلمون کباب شده مصرف کنن و از میوه جات رسیده و شیرین مصرف کنن و از ادویجاتی مانن هل , دارچین , زنجبیل , زعفران , جوز هندی , فلفل مشکی و سفید , دانه خردل و سیر و موسیر استفاده کنن و چغندر , شلغم , هویج , کلم قمری , ترب مشکی و سفید و کلم و ساقه کرفس , نعناع , ریحان , جعفری , مرزه ترخون , تره و شید هم کنار غذاها حتما استفاده کنن .

افراد بلغمی تا امکان داره از مواد لبنی مانند شیر , ماست , دوغ و… بدون به کار گیری ادویه جات گرم دوری کنن.

ترشی جات , سرکه , شوری. برنج سفید , عدس , سیب زمینی , آب یخ , شکلای جور واجور نوشابه های گاز دار , چای , قهوه , نسکافه , سوپ جو , آش جو , میوه های ترش و کال , نارنگی ع کیوی , گرمک , خیار پوست کنده , قارچ , ماش , جو , گوشت گاو و گوساله , شکلای جور واجور گوشت سفید , سس , رب , گوجه فرنگی , پرخوری , غذاهای فریز شده , کدو خورشتی , غذاهای فریز شده , آش رشته , ماکارونی , پفک , ادامس , بیسکویت , چیپس بپرهیزد چون مصرف این نوع مواد غذایی بدون وجود مصلح خلط بلغم رو فعال کرده و اونو زیاد می کنه .

بلغم در واقع همون سیستم ایمنی بدنه که با این نوع تغذیه ضعیف تر می شه و در نتیجه بدن ادمی در مقابل شکلای جور واجور پارازیتا ضعیف تر می شه در واقع سیستم ایمنی بدن علیه خود وارد عمل می شه که در اصطلاح پزشکی ان رو اتوایمیون می گن بهترین درمان واسه بیمارن بلغمی دوری از غذاهای نام برده شده.

با رعایت مسائل فوق به زودی طبع اونا اصلاح و از مریضی و مریضی نجات پیدا می کنن . اینجور اشخاصی حتی می تونن از مواد بلغم زا که براشون مضره بخورن!  ولی با کمی تغییر , تبدیل یا همراهی مصلح اون. مثلا خوردن آب یخ واسه این افراد بسیار مضره و کبد چرب بوجود میاره پس بهتره که همیشه از آب ولرم و یا حتی آب جوش کمی سرد شده بخورن .

یا اینکه هنگام به کار گیری ماست که مقادیر کم ان بلغم زا و مقادیر زیادش سودا زاست , بهترین کار اون هستش که از مصلح مزاجی ماست مثل پونه , نعناع , آویشن , زیره و … و یا حتی از مصلح تخصصی ماست یعنی زنیان استفاده شه . پس در کل بهترین کار  اون هستش که شما از خوردن تولید کننده تولید کننده بلغم (مثل ماست , دوغ , شیر , سر شیر , خامه , آب یخ دار , شیرینی , مرکبات , جو , آب دم کرده جو و … ) یا به کلی بیخیال شین که این امکان تقریبا وجود نداره و یا اینکه تا امکان داره این جور مواد رو کم تر خورده و هر بار همراه با مصلح ان میل شه ( مصلح ماده ایست خوراکی یا غیر خوراکی که از اون به خاطر مرتفع کردن مشکلات بقیه مواد مصرف شده استفاده می شه ) .

اجناس مربوط به این نوشته

اصلاح طبع افراد با مزاج بلغم در طب سنتی

.

منبع :

Categories:سلامتی
Published on :Posted on

Post your comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *